Siste nytt fra Tyskland

Av: Miriam og Johnny Pettersen

Her følger en viktig misjonsoppdatering om fremgang, endring og spennende planer!!!

# Jesus Zentrum, Kaufbeuren

Etter snart fire år med menighetsplantning i Kaufbeuren, kjenner vi som misjonærer at vi må videre- det er nytt land å innta!!! Vi er utrolig takknemlige for at det er en vital og oppegående menighet vi kan overgi til den nye pastoren og det lokale lederskapet. Vi har bygget en “merkevare” som er kjent i byen, og ca 130 mennesker regner seg som hjemme i Jesus Zentrum- det er sterkt!

Det myldrer av liv, og lokalene er sprengfulle- derfor blir noe av det siste vi gjør å starte gudstjeneste nr. 2 på søndager- 09.30 og 11.15 blir de nye møtetidene etter påske. Det blir en stor belastning for våre medarbeidere, men likevel et nødvendig grep for å kunne nå flere mennesker med evangeliet- vår motivasjon er i første rekke den samme som Jesus hadde; “- for at ingen skal gå fortapt”!

Pionèr- arbeidet i Kaufbeuren har vært vårt daglige virke i flere år, og det blir litt vemodig å forlate alle menneskene vi har vært åndelige foreldre for- folk vi har ledet til Jesus, og deretter videre i grunnsannhetene i Guds ord, dåp, åndsdåp og oppdagelse av tjeneste-gaver. Det har blitt menighetsledere, forkynnere, husgruppeledere, lovsangere og barneledere av flere av dem. Nylig hadde vi den glede å velsigne Jesus Zentrum sine første misjonærer: Emmanuel og Daniela (bildet under) er et multi-etnisk ektepar med stort hjerte for mennesker, og siden folkeslagene kommer til oss, er det naturlig å sende dem ut for å jobbe blant migranter og asylsøkere i vårt eget område. Foreløbig blir de støttet med 200 euro pr. mnd- et stort skritt for den unge menigheten, men vi er overbeviste om at det vil bli til velsignelse- for nasjonene, for Kaufbeuren og for Jesus Zentrum selv.

# Veien videre for Pettersens

I 5 år har vi fått nåde til å være med på dette misjonseventyret, og det er virkelig drømmejobben! Det har vært en tid av læring, og tiden sammen med Even og Lill Grüner har virkelig gitt oss viktige inputs for framtiden. Vi har prøvd, feilet og lykkes, og slik fått spisset kall og visjon ytterligere- det er menneskers frelse og disippeltrening som er vårt hjerteslag, og menighets-plantning er metoden for dette.

Etter råd fra flere misjonær-kollegaer har vi imidlertid besluttet å gjøre hva vi kan for å beholde våre rettigheter i Norge. Den eneste måten vi kan oppnå dette på, er å ha registrert bostedsadresse i Norge i 12 måneder, før vi igjen kan reise ut på fast basis. Vi kommer til å fortsette vår aktive tjeneste, da bare med base i Norge. Vi ser for oss at vi jevnlige turer til Bayern, for å hjelpe den nye pastoren i Jesus Zentrum, samt for å undervise på Acta og støtte menighetsplantninger vi allerede har kontakt med. Kampanjer i Asia er også under planlegging. Etterhvert kommer vi til å dra på flere spion- turer til området vi ser for oss kan være neste nedslagsfelt for oss, og så å begynne forberedelsene for ny utreise, som vi ser for oss vil skje medio Mai 2017.

Evangeliet har hast i dagens Europa!

# Dette skjer vår:

April: Undervisning på Acta, menighetsplantningsskolen vi startet og har gitt over til lokale krefter- de har tre kyndige og sultne elever dette semesteret!

April: 4 dagers spion- tur til potensielt nytt område for menighetsplantning- be om tydelig tiltale!!!

Mai: Misjonsreise til Thailand- Her holdt vi vår første kampanje som nygifte, og nå vender vi tilbake for nok et evangelisasjonsfremstøt i regi av Gå Ut Misjon- sammen med et team på 4 italienere fra Jesus Zentrum (bilde nedenfor) som reiser på sin aller første misjonsinnsats! Her mangler fortsatt finanser- vil du være med å støtte kampanjen?

Mai: Misjonsreise til Ungarn- Telt-evangelisering blant sigøynere, som fortsatt blir behandlet som annenrangs mennesker i dagens Europa. Vi tar med oss 6 stk fra Jesus Zentrum (bilde nedenfor) som er klar for misjonseventyr. Vi mangler fortsatt penger til leie av minibuss- vil du støtte aksjonen?

“Stand in awe of God`s YES “, sier The Message- oversettelsen av Salme 128,3.

Gud sier et stort JA, til deg og til oss. Han er for oss, og vil at vi skal lykkes. Vi kjenner ærefrykt og beundring over hans tillit, over hva han har betrodd oss, og hvor avhengig han har gjort seg av at hans kropp er aktiv og i funksjon. Vi kan ikke annet enn å være ydmyke og nesegrus av beundring!

Book your tickets