50-årsjubileum for arbeidet i Peru

I år er det 50 år siden misjonærene Gro og John Agersten startet opp sitt arbeid i Peru! Betania har stått som støttemenighet for Gro og Johns misjonsarbeid, og vi er uendelig takknemlig for innsatsen som er lagt ned i alle disse årene. Arbeidet fortsetter selv om Gro og John nå har avsluttet sin misjonstjeneste, og vi støtter fortsatt arbeidet i Peru.

I forbindelse med jubileumsåret vil Gro og John reise ned for en lengre periode og besøke alle stedene og menighetene som de har vært med å starte og arbeidet i. De reiser ned for 7 uker i september. De har lagt turen til denne tiden først og fremst pga av at det er tørketid, med mindre regn og da mindre fare for ras og oversvømmelser der de skal ferdes.

Samtidig passer det seg også slik at de kan være med på den siste delen av den årlige lederkonferansen for alle de små menighetene og utpostene som sogner til Saramiriza, som også Betania støtter årlig. Det er umulig å reise på elvene til alle disse landsbyene spredt utover et stort område på et slikt besøk. Men i og med konferansen arrangers da, treffer de mange i Saramiriza, og får anledning til å være med å dele litt i løpet av dagene der.

Bjørn Erik Egeland kommer på vegne av menigheten til å reise ned to uker sammen med Einar Bendiksen, Kristian Bendiksen og Helge Landmark.  Kristian Bendiksen vil også dokumentere store deler av reisen på film.

Tidspunktet for reisen er lagt da Gro og John er i områdene Piura og Saramiriza. Dette er nok den mest interessante delen av turen for oss i Betania. Det er i jungelen de har hatt vårt hovedarbeidsområde, men også de siste årene i Piura; både i bydelen Ignacio Merino og i mindre landsbyer i området rundt Piura.

Plan for jubileumsreise til Peru fra 19.09 til 03.10.2016:

Mandag 19.09: Avreise Sola kl.10.00 / Gardermoen 09.30. Avgang Amsterdam: 12.35. Ankomst Lima: 18.10 samme dag. Fly videre til Piura i Nord-Peru samme kveld. Ankomst Piura: 22.00. Innsjekking på Hotell Los Portales, Piura.

Tirsdag 20.09: Vi kjører med buss til Bagua Chica (vest og innover i landet fra Piura). Hotell i Bagua.

Onsdag 21.09: Fra Bagua til Saramiriza på vei som nå er asfaltert helt til Saramiriza ved elven Marañon.

Torsdag 22.09: I Saramiriza der det er Bibeluke for ledere i distriktet. Møter/hvile.

Fredag 23.09: I Saramiriza. Besøk med båt til landsbyen Borja og strykene ved Pongo de Manseriche. Kveldsmøte i Saramiriza.

Lørdag 24.09: I Saramiriza. Ledermøte/bad i liten elv på formiddagen. Besøk med båt til landsbyen Gasolina litt nedenfor Saramiriza på ettermiddagen.Søndag 25.09: Båtreise nedover Marañon med møter i indianerlandsbyen Ugarte og kveldsmøte i landsbyen Puerto America ved munningen av elven Morona i Marañon. Vi overnatter i Puerto America.

Mandag 26.09: Vi reiser tilbake til Saramiriza med korte besøk i landsbyene Vencedor og San Juan. Omvisning på Helsesenteret i Saramiriza som ble innviet i 1990 og utvidet i 1999. Overnatting i Saramiriza fra 21.09 til 27.09 med unntak av en natt i Puerto America.

Tirsdag 27.09: Avreise fra Saramiriza tidlig morgen og ankomst ettermiddag i Bagua Chica. Innsjekking på hotell i Bagua. Vi ser oss litt om i byen der G. og J. bodde i ca. 1 år 1968-69.

Onsdag 28.09: Vi kjører til Piura. Denne reisen tar mange timer. Innsjekking på Los Portales ved hovedparken i byen. Kanskje et bad i hotellets svømmebasseng?

Torsdag 29.09: Utflukt til Puiras havneby Paita(vel 1 t.) og til badestrand. Vi prøver vannet i Stillehavet.

Fredag 30.09: Utflukt til den mindre byen Chulucanas (vel 1.t innover landet) der misjonsarbeidet i Piura distriktet begynte midt på 70-tallet ved de svensk/peruanske misjonærene Anita og Göran Olsson. Vi besøker handikap senteret drevet av menigheten i Chulucanas. Videre til landsbyene Pacha og Tambo Grande der vi ser på kirkene og treffer ledere for virksomheten. I 1997-98 hjalp vi menigheten i T.Gr. med nytt lokale. Tilbake i Piura: kveldsmøte i menigheten i Ignacio Merino som vi sammen med kirken i Chulucanas fikk være med å starte i 1995-96 og med hjelp fra Norge skaffet eget lokale i 1999.

Lørdag 01.10: Utflukt til den lille turistbyen Catacaos (1/2 t. sydvest) og til menigheten og pastoren i Pedregal Grande i nærheten av Catacaos. Kveldsmøte i Chulucanas. Tilbake til Piura.

Søndag 02.10: Fly til Lima. Avreise fra Piura 08.30. I Lima 10.05. Innsjekking på hotellet i Miraflores. Sightseeing til fots i Miraflores (bydelen der bl.a. Indianermarkedet er) og ev. møte i kirken de svenske misjonærene Lindgren startet i 1969.(Så å si alle menigheter som den norske/svenske misjonen startet, har i mange år hatt nasjonalt lederskap.)

Mandag 03.10:Sightseeing i Lima med buss til sentrum og gamle spanske bygninger fra kolonitiden. Avreise til Norge med fly kl.20.00.   Vi bør reise til flyplassen kl.16.00.

Tirsdag 04.10: Ankomst Norge (Sola / Gardermoen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Book your tickets