Musikalsk aften med Sveinung Hølmebakk

Vi ønsker velkommen til en musikalsk aften med Sveinung Hølmebakk, lørdag 29. oktober kl 19:00!  Det blir først konsert i storsalen, hvor han vil synge sanger fra sin nye CD «Snart gryr en dag». Etter konserten er du velkommen til kafeen for kaffe og kaker og sosialt samvær.

– CD´en inneholder noe av det jeg har skrevet selv, men mest sanger av andre. Det er denne kombinasjonen jeg liker aller best å gjøre.

Da Nordic Tenors for alvor tok av i 2006, valgte Sveinung å legge solokarrieren på hylla. Selv tror han det var nødvendig for at gruppa skulle vokse til det den er i dag. Men for 3 år siden begynte Sveinung å skrive sanger, og det førte også til at solokarrieren skjøt fart.

– Heldigvis kan jeg kombinere mine egne konserter med Nordic Tenors sitt konsertprogram, og det er jeg veldig takknemlig for.

Som soloartist gjør Sveinung en annen type repertoar.

– Jeg liker å synge både viser og sanger fra det typiske tenorrepertoaret, i tillegg til at jeg gjør en god del kristent repertoar på mine konserter. Jeg synger om det som opptar meg, og troen er en viktig del av mitt liv.

Den nye CD´en min gjenspeiler dette. Jeg har alltid hatt stor respekt for Trygve Hoff, og derfor var det veldig kjekt at forlaget hans ga meg tillatelse til å synge «Snart gryr en dag» på min egen dialekt.

Sveinung Hølmebakk er en av de tre medlemmene i Nordic Tenors. I 2016 kommer han med sin sjuende CD “Til evig tid”. Sveinung Hølmebakk beveger seg gjerne mellom opera, soul, gospel og popballader. Med humor, varme og stemmeprakt makter han både å røre og begeistre sitt publikum.

Som låtskriver, tar Sveinung Hølmebakk gjerne opp lengselen etter den varige kjærligheten og ønsket om å lykkes i samspillet med menneskene omkring. Innfallsvinkelen kan være både alvorlig, men også mer humoristisk. Han skriver også kristne tekster.

Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand men er født på Karmøy i 1977. Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet i Bergen og har studert musikkvitenskap ved NTNU Trondheim og Universitetet i Oslo. Han har fem soloalbum bak seg, bl.a. sammen med det russiske folkemusikkensemblet Spolokhi. Han har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006 og var musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag.

Pris: Kr 200 pr person.

Book your tickets