Jeg møtte Jesus, nå trener jeg sammen med ham

«- Hans kjærlighet frigjorde meg, i dag er Han det eneste som virkelig betyr noe i livet mitt, sier Eu Flavia (25år) fra Brasil.»

DESEMBER 2018

Av Sine Mydland

Brasil er i hovedsak et katolsk land, men i de senere år har vi sett en utvikling av andre frikirkelige organisasjoner i landet. Det Norske Misjonsselskap (NMS) jobber med Movimento Encontrão (ME), som ønsker å fremme evangelisering, empowerment og kirkebygging i Brasil.

Gjennom NMS sitt utvekslingsprogram Connect, har jeg praksis i Brasil. Her bor jeg sammen med Eu Flavia, en engasjert jente i den evangelisk- lutherske kirke, i nordøst Brasil.

”Jeg møtte Jesus for 3 år siden”

Eu Flavia var sammen med eks-kjæresten i over to år. Starten av forholdet var spennende og eksotisk. Etterhvert ble forholdet mer og mer krevende for Eu Flavia, ettersom forholdet fikk en negativ utvikling. Hun begynte å kjempe en kamp, som virket håpløs i øyeblikket. Hun var i en situasjon hun aldri hadde vært i før, og dette skremte henne. Det var i dette øyeblikket Herren møtte henne. Hun opplevde Herrens nærvær, og en trygghet hun aldri hadde kjent før. Herren hjalp henne gjennom den vanskelige tiden, og det var da hun valgte å overgi seg til Ham.

”I dag forstår jeg at Kristus er min frelser”

– Hans kjærlighet frigjorde meg, så i dag er Han det eneste som virkelig betyr noe i livet mitt, forteller Eu Flavia.

Hun sier at Jesus sitt offer på korset frelste henne, fra hennes egne onde ønsker, som førte til ødeleggelse. Hun ble møtt av Herren da hun minst ventet det. Videre forteller hun  hvor viktig det er for henne å leve i Herrens nærvær, og handle etter Hans vilje.  Hun søker Kristus, og ønsker å være mer som Ham.

”Jeg evangeliserer på trening”

Eu Flavia trener tre ganger i uka. Her kommer hun i kontakt med mange mennesker, og har muligheten til å spre evangeliet blant dem. Hun forteller hvor viktig det er å først skape en relasjon til dem, for så å fortelle om Jesus. Samtidig er hun svært aktiv i kirka. Her er hun engasjert i bibelgrupper, bønnekvelder, og andre aktuelle samlinger.

– Jeg deler vitnesbyrdet mitt, og forteller hva Kristus lærer meg om hvem Han er, understreker hun.

Book your tickets